Netwerk palliatieve zorg

NETWERK PALLIATIEVEZORG

WAT IS PALLIATIEVE ZORG?

 “Palliatieve zorg is de actieve, continue en totale zorg voor ongeneeslijke zieken in hun laatste levensfase.”

Mensen kiezen er vaak voor om hun laatste levensfase thuis door te brengen.  Zo kunnen de zieke, familie en vrienden samen op eigen tempo en  in vertrouwde omgeving afscheid nemen.  Als Netwerk Palliatieve Zorg willen wij het aanspreekpunt zijn voor al jouw mogelijke vragen en samen alle mogelijke problemen aanpakken.  Van pijnbehandeling en comfortverhoging over omgaan met elkaar tot en met zingeving en mogelijke ethische vragen bij het levenseinde.
Ons doel is de levenskwaliteit te optimaliseren en het leven te helpen in deze laatste levensfase.  Wat voor jou belangrijk is, is voor ons belangrijk.  Wij zijn er voor jou!
In nauwe samenwerking en overleg met jouw huisarts en eventuele andere zorgverleners,stellen wij ons tot doel om thuis een comfortabele en veilige omgeving te creëren, zowel voor de zieke zelf als voor de familie en de directe omgeving.
Heb je als familie even tijd nodig voor jezelf, dan kan je ook beroep doen op één van onze vrijwilligers.

VOORWAARDEN

Er zijn geen voorwaarden, iedereen die van dichtbij bij een palliatieve situatie betrokken is, kan beroep doen op onze dienst.  Wij zijn onafhankelijk en pluralistisch, onze dienstverlening is gratis.
Ons netwerk staat in voor de regio Zuid-Oost-Vlaanderen: Brakel, Geraardsbergen, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruishoutem, Lierde, Maarkedal, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zingem, Zottegem, Zwalm.

AANVRAGEN?

De aanvraag kan gebeuren door de huisarts, het ziekenhuis, de verpleegkundige, de patiënt, de familie of gelijk wie,betrokken bij de verzorging.
Je kan 24 uur op 24 uur telefonisch contact opnemen met de verpleegkundige van wacht op het nummer 0497/580.380
Voor informatie en minder dringende vragen kan je tijdens de kantooruren terecht op het nummer 055/20.74.00

MEEBRENGEN?

Aangezien wij bij jou aan huis komen, vragen we enkel om een klevertje van jouw mutualiteit te voorzien.

© 2013 | Webdesign by RedBit.agency