Toeleider

Toeleiders zijn brugfiguren die nieuwkomers in Oudenaarde helpen en ondersteunen

WAT?
Vanaf zomer 2018 krijgt de sociale dienst een eerste ‘toeleider’, als ondersteunende brugfiguur, om nieuwkomers in de stad op weg te helpen.
De toeleider, die een ervaringsdeskundige is, zal contact leggen met nieuwkomers en hen wegwijs maken in het dagelijkse leven in Oudenaarde. Hij ondersteunt hen bij integratie en participatie en geeft basisinformatie om hen op weg te helpen naar diensten en organisatie binnen Oudenaarde. Zo willen we een vlotter contact en een betere communicatie bekomen tussen nieuwkomers en diensten en organisaties.
De concrete invulling van de ondersteuning van de toeleider is maatwerk, afhankelijk van de noden, behoeften en vragen van de nieuwkomer enerzijds, anderzijds vanuit de diensten en organisaties (voor de nieuwkomers).

De folder met informatie kan je hier terugvinden:

 

 

Folder toeleider

DOEL
Het doel is om de hulp- en dienstverlening en het vrijetijdsaanbod in Oudenaarde bekend en toegankelijk te maken voor nieuwkomers.  Door hen wegwijs te maken, vinden ze de weg naar de juiste diensten en organisaties.
We streven naar een samenwerking tussen het Sociaal Huis Oudenaarde, de stad Oudenaarde en externe partners zoals scholen, VDAB, jeugdbewegingen en sportverenigingen.

WIE?
- alle nieuwkomers in Oudenaarde
- dienstverleners, sociale organisaties, scholen, …

CONTACT
     DE TOELEIDER
     Ahmad Ayran woont in Oudenaarde sinds augustus 2017. Hij spreekt Arabisch, Turks en Nederlands.

     Toeleider Ahmad Ayran
     0465 98 93 47
     [email protected] 


Nele Gavel
Sociale dienst OCMW Oudenaarde
055 460 655

© 2013 | Webdesign by RedBit.agency