Vrijwilligerswerk

Het leven zoals het is…vrijwilliger in het woonzorgcentrum

‘s Ochtends, een doordeweekse dag. Het personeel van het woonzorgcentrum is al een tijdje druk in de weer met de ochtendverzorging van de bewoners. Om 7u30 uur wordt het startschot gegeven voor het ontbijt. Vrijwilligers helpen het personeel bij het opdienen van de boterhammen en de koffie. Tijdens het bewegingsmoment rond 10 uur staan er vrijwilligers klaar om de bewoners in vorm te houden. Ze steken een handje toe bij de kine-oefeningen, het turnen en het zitdansen. Als het weer het toelaat maken ze met de bewoners een frisse ochtendwandeling. Rond 10u30 bieden zij een helpende hand bij het bedienen van de soep en rond half twaalf starten de voorbereidingen van het middagmaal met de logistieke hulp van vrijwilligers. 

Na de middag vinden er geregeld activiteiten plaats zoals een borrelnamiddag, filmvoorstelling, handwerk, bingo,zingen onder begeleiding van vrijwilligers,…. Zij brengen de bewoners naar de activiteiten en zorgen voor een gemoedelijk en gezellig verloop. Ook tijdens het avondeten verschijnen de helpende handen van de vrijwilligers.

Naast de zorg voor de mensen staan er vrijwilligers in voor de zorg van de dieren. Het rusthuis beschikt over verschillende kleine, gekooide dieren in het gebouw zoals vissen en vogels wiens kooien en bokalen al eens dienen gepoetst te worden.

In Scheldekant staan de vrijwilligers elke dag om 14u klaar om de cafetaria open te houden. Bewoners en bezoekers kunnen er aan democratische prijzen een drankje nuttigen of komen langs voor de gezelligheid en een praatje.

En dat is nog niet alles. Het woonzorgcentrum kan ook rekenen op vrijwilligers voor hulp bij uitstappen, een babbeltje met een bewoner, begeleiding bij doktersbezoeken, voorbereiding van feesten, reparatie van kleding,...

Op deze uitgebreide vrijwilligerswerking zijn we terecht fier! De vrijwilligersploeg vormt een belangrijke schakel in de zorg voor onze bewoners. Zij geven extra kleur aan de dagelijkse routine en bouwen samen met het personeel aan een open en gezellig huis. Bewoners en personeel zijn hen hiervoor erg dankbaar.

Mensen kiezen zeer bewust voor vrijwilligerswerk. Men krijgt  wat meer vrije tijd of wil de tijd anders gaan invullen. Mensen willen zich inzetten voor anderen en zijn tegelijk op zoek naar persoonlijke voldoening. Het warme gevoel iets goed te doen voor een bewoner, een helpende hand te kunnen bieden, dat gevoel houdt de vrijwilligers in beweging.

Wij staan nog steeds open voor mensen die deze groep vrijwilligers willen versterken. 

Als vrijwilliger krijg je een statuut en ben je verzekerd tegen risico's tijdens vrijwilligerswerk. Als je een uitkering of tegemoetkoming geniet, dan blijft die behouden mits toestemming wordt aangevraagd.
Heb je interesse en wil je je hart laten spreken? Contacteer dan vrijwilligerscoördinator Katrien Lamon, tel. 055 602 164

 

 

© 2013 | Webdesign by RedBit.agency