Wonen en Leven

De gemeenschappelijke livings zijn het kloppend hart van onze afdelingen.   Hier kunnen de bewoners overdag terecht in het restaurantgedeelte voor de maaltijden,  in het salon om te rusten, tv te kijken, samen de krant te lezen,… Dagelijks worden er activiteiten in deze ruimte georganiseerd waar de bewoners al dan niet actief kunnen aan deelnemen.  Vanuit de living is er toegang naar buiten om op het terras en in de binnentuin van de zon te genieten.

In de living bevindt zich een ruime keuken met kookeiland om samen met de bewoners soep of het dessert voor die dag klaar te maken of een pannenkoekenbak te organiseren. Ook de dagelijkse huishoudelijke activiteiten krijgen hier een plaats : tafels dekken, de afwas in de vaatwas stoppen, alles terug in de kasten plaatsen,…Ook dit is mogelijk samen met de bewoners.

De verpleegposten sluiten aan bij de living.  Hier kan het personeel het nodige overleg hebben, dokters ontvangen, de medische dossiers bewaren,…Er is zicht op de living en op de passage in de gangen.

De ruime badkamers zijn uitgerust met ofwel een hoog-laagbad ofwel een parkerbad en een inloopdouche.  Zo kan voor elke bewoner gekozen worden welke manier van wassen het best aansluit bij de zorgnood.  Eens het nemen van een bad onmogelijk wordt, kan men met behulp van de douchebrancard een bewoner liggend douchen.  De aankleedtafels en de infraroodverwarming maken dat ook voor het aan-en uitkleden het nodige comfort wordt aangeboden. Elke badkamer heeft zijn eigen sfeer : oosters, landelijk, natuur of maritiem. Op elke afdeling is er een doucheruimte die zelfstandig door bewoners kan worden gebruikt.

De gemeubelde woningen hebben een oppervlakte van 26,5m² en zijn voorzien van een bed, een nachtkastje, een comfortzetel, een bureau, een kleerkast en een mobiel meubel.  Alle woningen beschikken over een televisietoestel en een koelkast.   In de woningen en het gebouw is er toegang tot internet al dan niet draadloos.   Het sanitair gedeelte bevat een lavabo, kast en toilet.   De woning is ingericht zodat het personeel ruimte heeft om de  hulpmiddelen te gebruiken bij het verlenen van de nodige zorgen.   Om die reden is aanvullend meubilair niet toegelaten.   De woningen kunnen wel persoonlijk ingericht worden met kaders, beeldjes,… die ook aan de muur kunnen gehangen worden.

 

© 2013 | Webdesign by RedBit.agency